wonen 5ey6rth4356367  

Verschillende stappen die je moet nemen voor energielabel kopen

Voor je een energielabel aanvragen gaat zijn er verschillende stappen aan verbonden. Energielabel kopen gaat niet zomaar. Het is het beste om de juiste wegen te bewandelen om een energielabel te kopen.

 Vind een energieadviseur

Wat wel prettig is, is dat je je eigen energieadviseur mag kiezen. Dat kan op verschillende manieren zoals via de woninglabel.nl.of via zoeke energieadviseur.nl. wanneer je de juiste sites vindt om een energieadviseur te zoeken dan kan je ervan verzekerd zijn dat het om gecertificeerde energieadviseurs gaat en die in staat zijn om een energielabel te mogen registreren. Je moet er wel rekening mee houden dat de prijs per energieadviseur kan verschillen. Het beste is dat je van verschillende energieadviseurs een offerte aanvraagt en dat je deze dan met elkaar vergelijkt. De uiteindelijke beslissing ligt natuurlijk bij jou. Wanneer de energieadviseur bij je aan huis komt om de opmetingen te doen en je wil toch zekerheid hebben dat het om een gecertificeerde energieadviseur gaat dan mag je hem vragen voor zijn vakpaspoort CRT (Centraal Register Techniek).

Wanneer de energieadviseur langskomt

Het is de energieadviseur die de energielabel van je woning zal bepalen. Dat doet hij aan de hand van het jaar waarin het is gebouwd, welke woningtype het is, het woningoppervlakte en kijkt ook naar alle andere woningkenmerken die belangrijk zijn voor het bepalen van het energieverbruik. Hij zal onder andere kijken naar: gevelisolatie, soort glas, dakisolatie, vloerisolatie, welke verwarming heb je. Bijvoorbeeld een warmtepomp of een HR-ketel, heb je een aparte voorziening voor warmwater badkamer naast de CV ketel, geen keukenboiler. Men kijkt ook naar het ventilatiesysteem, zonneboiler en zonnepanelen. Wanneer de energielabel adviseur op bezoek komt dan zal hij al deze kenmerken aflopen. Dit kan ruim 2 uren in beslag nemen aan de hand van hoe groot het huis is en als de kenmerken moeilijk of makkelijk te vinden zijn.

Nu volgt de registratie

Zijn de kenmerken eenmaal opgenomen wordt door de energieadviseur berekent hoeveel energie voor verwarming nodig is. Hoeveel warm water, koeling en ventilatie van het huis afkomstig is van hernieuwbare bronnen zoals de zon en de wind. Met deze informatie zal de energieadviseur het energielabel vaststellen. Bij energielabel kopen bij de energieadviseur zal je dan een pdf document krijgen waarin alles staat vermeld.

Leave A Comment