flink besparen op energiekosten
Uncategorized 5ey6rth4356367  

Geld besparen op je energierekening? Volg deze tips!

Het leven is al duur genoeg en daarom is het mooi meegenomen als blijkt dat je kunt besparen. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen onnodig veel betalen voor hun energiekosten. Zonde natuurlijk! Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen om te besparen op je energiekosten? In dit artikel zet ik een aantal praktische tips voor je op een rij!

Bron: https://www.engie-energie.nl/

Ga bewust om met je apparatuur

Een televisie die aanstaat terwijl niemand ernaar kijkt of een laptop die aan staat terwijl je er helemaal niet mee bezig bent. Het komt je ongetwijfeld bekend voor en het spreekt natuurlijk voor zich dat dit niet heel handig is als je wilt besparen op je energiekosten. Daarnaast is het natuurlijk niet erg milieubewust. Zet je apparaten daarom uit als je er niet mee bezig bent. Het zijn misschien kleine voorbeelden, maar het is voor veel mensen herkenbaar en het is gemakkelijk in de praktijk te brengen.

Wist je trouwens dat apparaten ook stroom verbruiken als ze in de stand-by modus staan? Zet je apparaten dus bij voorkeur niet alleen uit, maar haal ook de stekker uit het stopcontact!

Bespaar op je stookkosten

Veel Nederlanders kunnen flink besparen op hun energierekening door beter om te gaan met stookkosten. Één manier om dit te doen is om een uur voordat je naar bed gaat de verwarming al uit te zetten. De temperatuur blijft namelijk best nog wel een tijdje aangenaam als je de verwarming naar beneden zet. Zet de verwarming trouwens niet té laag (bij voorkeur niet lager dan 15 graden). Op deze manier is je woning namelijk ook de volgende dag weer snel op temperatuur.

Het belang van goede isolatie

Als je flink wilt besparen op je energiekosten, is goede isolatie van onmisbaar belang. Door je huis goed te isoleren krijgt de warmte in je huis namelijk niet de mogelijkheid om te ontsnappen. Hierdoor stook je dus een stuk efficiënter! Een goed geïsoleerde woning is bovendien milieuvriendelijk en draagt bij aan een beter wereld. Zeker met het oog op de lange termijn is het isoleren van je woning een goede investering, maar wist je dat de terugverdientijd van isolatie relatief kort is?

Leave A Comment