Uncategorized 5ey6rth4356367  

Droogloopmat als wapen tegen de regen

Omdat het niet alleen in de herfst en lente regent, maar ook zeker in de zomer is het zaak om te voorkomen dat de regen het huis binnenkomt. Over het algemeen gesproken gebeurt dit middels het schoeisel dat natgeregend de kamer binnenkomt.

Ter voorkoming hiervan is een droogloopmat de ideale oplossing voor dit veelvoorkomende probleem. Het is een speciaal ontwikkelde mat die vocht opneemt, dit komt voornamelijk door het materiaal waar het van gemaakt is, te weten katoen.

Absorberend

Het is eigenlijk een vloermat met een hoog absorberend vermogen. Het is wel zaak om het geregeld schoon te maken met een stofzuiger. Dit is nodig omdat het vuil achterblijft op de mat. Je kunt deze matten standaard verkrijgen, maar je kunt ze eveneens op maat laten maken wanneer dat gewenst is.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de rubber mat. Dit materiaal is tegen alle weertypen bestand en is daarom een ideale deurmat. De onderlinge verschillen komen door de samenstelling van het gebruikte rubber. Hoe goedkoper de soort rubber, des te lichter is de mat. 

Duurzaam

Hoe zwaarder, hoe beter dus. Bovendien gaan de duurdere rubber matten ook langer mee. Over het algemeen hebben de matten een open structuur waarbij de bodem zorgt voor het afvloeien van water en vuil. Ze hebben daarnaast een anti slip functie waardoor ze altijd op hun plek blijven en je dus niet uitglijdt.

Een rubber mat is zeer eenvoudig schoon te maken met een beetje water. Dit alles is ook de reden dat er in de horeca, kantoren en werkplaatsen vaak rubber matten liggen. Zo’n mat is slijtvast en goed bestand tegen vet en olie. Naast dit gemak heeft het ook nog eens een goede dempende werking.

Natuurlijk

Er is ook nog de kokosmat, deze zijn gemaakt van de vezels en de bast van de kokosnoot. Daardoor is de mat bestendig tegen schimmels en rot, naast dat het geluiddempend werkt. Het is een natuurvriendelijke mat omdat het volledig uit natuurlijke vezels bestaat. Bovendien gaat de mat jaren mee.

Tegenwoordig zijn ze leverbaar in verschillende kleuren en zelf het aanbrengen van afbeeldingen is mogelijk. Door de recht opstaande haren wordt het vuil als het ware van de schoenen geschrapt. Het schoonhouden van de mat dient dus daarom met de stofzuiger te gebeuren. Wanneer de mat nat is geworden, dan kun je het eerst laten drogen aleer het vuil te verwijderen.

Welk seizoen het ook is, regen en vuil hebben vrij spel als je geen maatregelen treft. Leg een goede mat voor je deur neer. Het is tevens een mooi visitekaartje.

Leave A Comment