Uncategorized 5ey6rth4356367  

8 tips om het storten van een Betonvloer gemakkelijker te maken!

Een betonvloer laten plaatsen is een hele klus. In dit artikel komen verschillende tips aan bod om dit proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Als je deze tips goed toepast krijg je gemakkelijk een Slijtvaste vloer van hoge kwaliteit.

  1. Voorbereiding

Het is belangrijk om alle wanden en muren die grenzen aan de stortlocatie af te plakken. De voorkeur gaat uit naar een roterende laser om de lijnen uit te kunnen zetten. Zo kun je de vloer zo plat mogelijk storten.

  1. Graafwerkzaamheden

Voordat je het beton kan gaan storten is het belangrijk om te checken of er graafwerkzaamheden verricht moeten worden. Wanneer je een schuur of tuinhuis wilt storten is het vaak nodig om extra graafwerkzaamheden te verrichten. Meestal moet er ongeveer 30 cm diep gegraven worden om de grond te kunnen egaliseren. In extreme gevallen is zijn er isolatieplaten nodig. Het voordeel van deze planten is dat deze een stabiele ondergrond vrijwel garanderen. Deze platen zorgen voor meer zekerheid van een sterke ondergrond.

  1. Bekisting

Bekisting zorgt ervoor dat het beton langer en beter op zijn plek blijft. Vooral bij het storten van funderingen heb je bekistingen nodig. De randen kunnen daarnaast ook beter worden afgewerkt als er gebruik wordt gemaakt van bekisting.

  1. Betonwapening

Betonwapening zorgt ervoor dat de betonnen vloer extra stevig is. Het staal zorgt ervoor dat de verschillende trekkrachten die bij het storten van een betonnen vloer erbij komen kijken, goed worden opgevangen. Hierdoor zal er bij intensief en langdurig gebruik er nog geen barsten en scheuren vormen.

  1. Het storten van beton.

De hoeveelheid van beton wat nodig is om het oppervlakte te bepalen moet worden berekend voordat het beton gestort kan worden.  De lengte x de breedte x de hoogte bepaald de hoeveelheid. Als je minder dan een kuub beton nodig hebt kan het de moeite waard zijn om zelf een betonmortel te maken. Dit is namelijk een stuk goedkoper.  In de meeste gevallen wordt beton gestort met een speciale betonstorten aan een cementwagen.

  1. Afwerking

Vaak worden luchtbellen gevormd tijdens het storten van een betonnen vloer. Het is daarom belangrijk om tijd te besteden aan het verdichten van het beton. De luchtbellen kunnen bij kleine oppervlakte gemakkelijk verwijderd worden door een trilnaad. Bij grotere oppervlakten is een oppervlakte triller nodig.

Beton duurt er 28 dagen over om volledig uit te harden. Echter is de vloer vaak al beloopbaar na een paar uur drogen

Zodra de vloer droog is kan deze op verschillende manieren worden afgedekt. Zo kan een vloer geschuurd worden of geverfd of gepolijst. De laatste bewerking van de betonnen vloer zal veel invloed uitoefenen op het uiteindelijke resultaat.

Leave A Comment