Uncategorized 5ey6rth4356367  

USB stopcontacten!

Een USB-stopcontact is een stopcontact waarin USB-kabels kunnen worden gestoken, zodat apparaten kunnen worden aangesloten en losgekoppeld. USB-aansluitingen zijn meestal te vinden op computers, printers, externe harde schijven en andere elektronische apparatuur. USB-aansluitingen kunnen ook stroom leveren aan USB-gevoede apparaten.

Er zijn verschillende soorten USB-aansluitingen, waaronder USB Type A, USB Type B, USB Mini-B, USB Micro-B, en USB Type C. Het meest voorkomende type is de USB Type A aansluiting, die op de meeste computers te vinden is.

USB-aansluitingen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het aansluiten van apparaten zoals computermuizen of toetsenborden op een computer, het overbrengen van gegevens tussen twee apparaten of het opladen van de batterij van een apparaat. De meeste moderne USB-kabels bestaan uit vier draden, waaronder USB-gegevens- en stroomvoerende geleiders. USB-kabels kunnen in beide richtingen worden aangesloten.

De USB-interface is ontworpen door Ajay Bhatt van Intel Corp. USB Type A- en USB Type B-connectoren werden op 21 april 2000 geïntroduceerd door de USB 2.0-specificatie; zij werden commercieel beschikbaar met de introductie van USB versie 2.0 op 24 september 2001 en werden formeel bekrachtigd op 20 december 2001. USB 3.0 werd uitgebracht op 12 november 2008 en is gestandaardiseerd als “USB 3.1 Specification”. De USB3-standaard omvat een SuperSpeed-modus (SS) die gegevens kan overdragen met een snelheid tot 10 Gbit/s, wat ongeveer twee keer zo snel is als USB2. USB 3.1 werd uitgebracht op 26 juli 2013 en omvat een SuperSpeed+-modus (SS+) die gegevens kan overdragen met een snelheid tot 20 Gbit/s.

USB-aansluitingen zijn vaak te vinden op de volgende plaatsen:

– Computers

– Printers

– Externe harde schijven

– Andere elektronische apparaten zoals camera’s of camcorders

Dit zijn apparaten die vaak gebruikt worden, dit is dan ook de reden dat de USB stopcontacten zo populair zijn geworden.

Gratis stockfoto met beeld, boven het hoofd, boven hoofd

Leave A Comment