wonen 5ey6rth4356367  

Wanneer moet ik mijn sloten vervangen?

Wanneer is een sleutel vervangen een goede optie? Het is belangrijk om te weten dat je lang niet altijd het hele slot hoeft te vervangen. Wanneer je bijvoorbeeld de oude sleutels gewoon nog hebt, maar deze beginnen te slijten. Dan is het slim om nieuwe sleutels te laten maken zodat je wel gewoon veilig van het slot gebruik kan blijven maken. Je hebt dan gewoon weer een sterke sleutel om te gebruiken in hetzelfde slot.

Veranderingen in het slot

Wanneer het slot niet meer voldoet, betekent dat niet automatisch dat het ook vervangen moet worden. Het is namelijk ook zo dat een slot soms aan te passen is. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw coderen van een slot. Je kunt je bestaande slot houden, maar moet wel de sleutel vervangen. Wanneer je het zo aanpakt, ben je vaak ook voordelig uit. Dat kan dus een reden zijn om hiervoor te kiezen.

Sleutel kapot in het slot

Wanneer je sleutel kwetsbaar is, kan deze bijvoorbeeld in het slot breken. Voorheen betekende dat misschien dat het slot eruit moest. Tegenwoordig is dat echter wel anders. Het is nu juist zo dat je dan de baard uit het slot laat halen en gewoon nieuwe sleutels laat maken. Zo kan je dus ook het slot gewoon blijven gebruiken. Dit maakt het dus allemaal wel ook zo gemakkelijk om ermee te werken. Een erkende slotenmaker kan dit allemaal gemakkelijk voor je verzorgen.

Wanneer toch het slot vervangen?

Er kunnen soms ook redenen zijn om niet alleen de sleutel maar ook het hele slot te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan momenten waarop je de sleutel bent kwijtgeraakt. Of denk aan een inbraakgolf in de omgeving waarbij sloten zoals dat van jou gekraakt blijken te worden. Jouw slot voldoet dan simpelweg niet meer. Dit kan je dan dus niet alleen maar met het wisselen van een sleutel oplossen. Het is goed om dan het gehele pakket goed aan te pakken. Dat is wat telt.

Leave A Comment