wonen 5ey6rth4356367  

Zo zorg je voor meer schaduw in de tuin

Voordat we het weten staan de warme zomerdagen weer voor de deur. Iedereen vindt het dan fijn om een plekje in de schaduw te hebben, zeker wanneer de zon op zijn sterkst is. Heb jij nog geen plek in de schaduw rondom je huis? In dit artikel geven je inspiratie over hoe je schaduw kan creëren.

Parasol

Een klassieke manier om te zorgen voor meer schaduw in je tuin is natuurlijk door middel van een parasol. Dit is een relatief goedkope manier en daarnaast is het grote voordeel dat je een parasol makkelijk kan verplaatsen. Zo kan je waar je maar wil schaduw creëren. Een nadeel van een parasol is wel dat het gevoelig is voor wind. Pas daarom op als het hard waait en zorg voor een zware voet, om de kans op omvallen te verminderen.

Markiezen

Een andere manier om de zon te blokkeren, is door middel van markiezen. Markiezen bevestig je boven een raam en door de boogvorm houdt het bijna al het zonlicht tegen. Hierdoor hou je op zonnige dagen de warmte meer buiten en heb je dus een koeler huis. Het leuke van markiezen is dat het niet alleen erg functioneel is, maar daarnaast geeft het ook echt sfeer aan je huis. Echter houden markiezen alleen de zon tegen bij je ramen en zorgt het niet voor schaduw in je tuin.

Uitvalschermen

Als laatst kan je ook kiezen voor het laten monteren van een uitvalscherm. Een uitvalscherm bevestig je aan de muur van je huis. Het zorgt voor zowel schaduw in de tuin, als voor de ramen. Je hebt er dus zowel binnen als buiten wat aan. Wanneer je een uitvalscherm wil aanschaffen, heb je de keuze tussen een handmatig uitvalscherm of een elektrisch uitvalscherm. Een elektrische is wat makkelijker in gebruik, maar is niet altijd een mogelijkheid. Laat je daarom altijd van tevoren goed informeren door een specialist. 

Ben je opzoek naar manieren om te zorgen voor schaduw? Neem dan eens een kijkje op www.rainbow-collection.nl voor een ruim assortiment en voor meer informatie over zonwering.

Leave A Comment