wonen 5ey6rth4356367  

Hoe plaats je een betonvloer in de badkamer?

Een betonvloer is een mooie aanvulling op vrijwel elke badkamer. Betonstuc, ook wel bekend als beton ciré, is namelijk duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast geeft beton ciré een industriële look aan iedere ruimte. In deze blogpost bespreken we de stappen die je moet nemen om een betonvloer te plaatsen in de badkamer. We zullen ook een tip geven over hoe je betonvloeren het beste kunt onderhouden, zodat je er jarenlang plezier van hebt!

Stap 1: koop de juiste soort beton ciré

Voordat je begint aan het  leggen van een betonvloer in de badkamer is het belangrijk dat je de juiste soort beton ciré koopt. Er zijn veel verschillende soorten beton ciré op de markt, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor gebruik in de badkamer. Zorg ervoor dat je een product aanschaft dat speciaal is ontworpen voor gebruik in een vochtige omgeving. Kijk eens wat rond op het internet bij verschillende webshops voor beton ciré om zo een goede afweging te maken.

Stap 2: verwijder eventueel de bestaande vloer

De eerste stap bij het plaatsen van een betonvloer in de badkamer is het verwijderen van de bestaande vloerbedekking. Als je een bestaande vloer wilt vervangen door beton, dan moet je de oude vloerbedekking en eventuele lijm of backing verwijderen. Wanneer je beton over een vast oppervlak zoals tegels of linoleum aanbrengt, dan kunt je deze tweede stap overslaan.

Stap 3: egaliseer de ondervloer

Zodra de oude vloerbedekking is verwijderd, is het tijd om de ondervloer te egaliseren. Als de vloer niet waterpas is, kun je een zelfnivellerend middel gebruiken om een glad oppervlak te creëren. Betonvloeren moeten over een stevige ondergrond worden gelegd, dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondervloer in goede staat is. Herstel indien nodig eventuele schade aan het oppervlak en maak het daarna grondig schoon. Zodra de ondervloer waterpas is, kun je met een krijtlijn de gewenste indeling van de betonnen vloer markeren.

Stap 4: meng en stort het beton

Vervolgens is het tijd om het beton te gaan mengen en storten: meng het beton volgens de aanwijzingen op de verpakking en stort het daarna op het voorbereide oppervlak. Gebruik een troffel om het beton gelijkmatig over het oppervlak te verdelen.

Stap 5: werk de vloer af

Ten slotte is het belangrijk om overtollig beton te verwijderen, zodat de vloer gelijk ligt met de muren. Als dit allemaal is gebeurd, moet de vloer minstens 24 uur drogen voordat je erop kunt lopen (kijk goed wat de droogtijd is die op de verpakking staat).

Stap 6: impregneer het beton

Om de betonnen vloer te beschermen en af te dichten, adviseren wij de betonvloer te impregneren. Zo blijft de vloer er jarenlang mooi uitzien en kun je iedere dag weer genieten van jouw stijlvolle badkamer met beton ciré!

 

Leave A Comment