Verduurzamen 5ey6rth4356367  

Wat zijn de voordelen van een goed geïsoleerde woning?

De huizen die tegenwoordig in ons land gebouwd worden, zijn nagenoeg allemaal goed geïsoleerd. Helaas geldt dit lang niet altijd voor bestaande woningen. Woon je in een relatief oud huis? Dan is er misschien wel bijna geen isolatie aanwezig. In dat geval raden wij je aan jouw woning te isoleren. Toch ziet niet iedereen het nut hiervan in. Om jou te overtuigen zetten we hier de voordelen van een goed geïsoleerde woningen op een rijtje.

Je bespaart op jouw energierekening

Een huis isoleren brengt kosten met zich mee. Op de korte termijn is dit inderdaad het geval, maar op de lange termijn levert het je vaak geld op. Als jouw dak, muren en vloer goed geïsoleerd zijn, trekt warme lucht minder snel naar buiten. Hierdoor hoeft jouw cv-ketel minder hard te werken dan wanneer er niet of nauwelijks isolatie aanwezig is. Doordat het apparaat minder werkt, wordt er minder stroom en gas verbruikt. Dit zie je aan het einde van de maand terug op de energierekening. Deze valt immers lager uit als je minder gebruik maakt van de cv-ketel.

Minder geluidsoverlast

In een slecht geïsoleerde woning kan het behoorlijk tochten. Koude lucht is overigens niet het enige wat naar binnen trekt. Geluiden van buiten zijn namelijk ook goed hoorbaar als jouw huis niet goed geïsoleerd is. Dit brengt ons direct bij het tweede voordeel van een goed geïsoleerd huis. Er is namelijk minder sprake van geluidsoverlast als je jouw woning isoleert. Muurisolatie is hier een belangrijke schakel in. Deze isolatie zorgt er namelijk voor dat geluiden van buiten binnen minder goed hoorbaar zijn. Wil je jouw muur isoleren? Kies dan voor muurisolatie spouwmuur.

Ongedierte komt lastiger binnen

Hoe graag we het ook willen, ongedierte is nooit helemaal uit huis te weren. Toch kun je de kans op de aanwezigheid wel tot een minimum beperken. Woningisolatie helpt jou hier en handje bij. Als je jouw huis goed isoleert, is het voor ongedierte namelijk een stuk lastiger om binnen te dringen. Laat je de spouwmuur isoleren? Dan kunnen zij zich hier bijvoorbeeld al niet meer in verschuilen. De kans dat ze uiteindelijk doordringen tot in huis wordt hierdoor ook en stuk kleiner. Hoe beter je jouw woning isoleert, des te lastiger het voor beestjes wordt om binnen te dringen.

Jouw huis is meer waard

Een laatste reden om jouw woning te isoleren is omdat de waarde stijgt. Dit is met name iets van de laatste jaren. Als je jouw huis wilt verkopen, moet je namelijk een energielabel aan de koper kunnen overhandigen. Dit geldt overigens niet alleen voor koopwoningen, maar ook voor huurwoningen. Heb je jouw huis goed geïsoleerd? Dan is dit terug te zien op het energielabel. Kopers zijn dan vaak bereid een hogere prijs te betalen dan bij een slecht energielabel.

Leave A Comment