Deuren 5ey6rth4356367  

Wat is meubelbeslag?

Meubelbeslag is een verzamelnaam voor alles wat er op je meubels gemaakt wordt. Dit type beslag heeft een beschermende en werkende functie. Scharnieren worden gebruikt om deurtjes te laten bewegen. Knoppen en grepen zorgen voor het openen van elementen. Sloten worden gebruikt om dingen op slot te maken. Sleutelplaten hebben bijvoorbeeld een meer beschermende functie: ze beschermen het hout rondom het sleutelgat tegen krassen. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van bepaalde soorten meubelbeslag. Al je meubelbeslag van hoogwaardige kwaliteit vind je bij De Oude Deurklink. 

 

Meubelbeslag is daar voor oud en nieuw

Aan sommige meubels hecht je waarde. Wanneer iets van het beslag stuk gaat, ga je daarom niet meteen een nieuw meubel kopen. Door het meubelbeslag te vervangen, oogt je meubelstuk weer zo goed als nieuw. Ook wil je om bovenstaande redenen vaak oude meubels niet wegdoen, wanneer je je huis opnieuw inricht en je oude meubels niet meer passen bij de nieuwe stijl. Je kunt die meubels natuurlijk in de nieuwe stijl schilderen, maar het vervangen van het beslag van je meubels helpt ook al om je oude meubels die gewenste nieuwe look te geven. 

 

Verschillende stijlen te verwerkelijken

Ook het meubelbeslag kun je in verscheidene stijlen laten vervaardigen. Je hebt klassiek beslag. Deze krijg je veelal in een bronzen antieken, zilveren antieken of messing gepolijste uitvoering. Zelfs in de kleur roest zijn er een aantal elementen leverbaar. Bij industrieel beslag heersen de kleuren zwart, roest en grijs. Deze producten worden veelal gemaakt met echte, authentieke materialen. Denk hierbij aan gietijzer of smeedijzer. Deze industriële elementen kunnen in bijna iedere stijl toegepast worden. Het metaal grijze en het zwarte komt perfect tot uiting op de lichtere meubelstukken. Ook past de kleur grijs op elementen van industrieel beton. 

 

Waarop moet je letten bij aankoop van meubelbeslag?

Wanneer je het beslag van je meubels gaat kopen, moet je ten eerste letten op je interieurstijl. Immers, het beslag moet op je interieur naadloos aansluiten. Ook veel hangt af van de functie die het beslag moet gaan vervullen. Gaat het bijvoorbeeld om elementen, die intensief gebruikt worden of juist om elementen die niet veel gebruikt worden? Let in ieder geval bij aankoop op het gebruiksgemak. Zeker bij veelvuldig gebruik is dit een belangrijk aspect. Neem bijvoorbeeld handgrepen in plaats van knoppen in kleine ruimtes vanwege het ruimtegebrek. Kies daarnaast voor ambachtelijk beslag, want dit beslag heeft een tijdloze look en gaat dientengevolge lang mee. Let als laatste op het onderhoud van het materiaal. Je beslag moet je regelmatig onderhouden om de levensduur ervan te verlengen. Zorg daarom voor elementen en materialen die je makkelijk kunt reinigen. Denk dan bijvoorbeeld aan klassieke deurklinken

 

Wat is de prijs?

Wat het vervangen van het meubelbeslag je kost, is afhankelijk van welke elementen vervangen moeten worden en welke elementen je wil toevoegen. Meubelscharnieren kosten bijvoorbeeld minder dan €3 per stuk, maar wil je specifieke scharnieren zoals een inboor cilinderscharnier in de kleur goud betaal je al snel €8.30 per stuk. Bekijk dus voor aankoop goed welk budget je beschikbaar hebt.

 

Leave A Comment