wonen 5ey6rth4356367  

Waarom een bouwkundige keuring verstandig is

Heb je een geweldige woning gevonden om te kopen of heb je er al een gekocht? Het is allemaal erg spannend, want er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een huis. Dit omvat onder meer het uitvoeren van bouwkundige keuringen. Een werfinspectie geeft u meer zekerheid over de staat van de woning die u koopt.

 

Resultaten bouwkundige keuring als vervolgvoorwaarde 

Meestal inspecteert u het gebouw nadat de onderhandelingen over de aankoop van een woning zijn afgerond. Maar wat als alles in huis verkeerd blijkt te zijn en op den duur veel kost? Om dit te voorkomen is sinds april 2018 de bouwinspectiegang opgenomen in het koopcontract. 

 

Als bij een bouwkundige rapport blijkt dat de kosten van het direct benodigde onderhoud hoger zijn dan het bedrag dat in de koopovereenkomst is afgesproken, kunt u van de koop afzien of in ieder geval opnieuw onderhandelen over de prijs van de woning. Maak hierover duidelijke afspraken en let goed op de opzegvoorwaarden die tijdens de inspectie van het gebouw worden vermeld.

 

Verplichting 

Inspectie van het gebouw is niet verplicht. Als u uw woning echter verkoopt, is de verkoper verplicht eventuele gebreken aan uw woning te melden. Dit komt overeen met “meldplicht”. Maar als koper heb je ook een plicht. Er wordt van u verwacht dat u goed kijkt naar de staat van uw woning, zowel bouwkundig als juridisch. Het inspecteren van een gebouw kan voorkomen dat u later een gebrek aan uw huis ontdekt. In het rapport van de architect kunt u aantonen dat u de bouwkundige staat van het huis serieus nam toen u het kocht.

 

Wat kunt u verwachten van het bouwkundige rapport? 

Het maken van een bouwrapport is geen garantie voor 100% van de staat van uw woning. Wel mag je van bouwkundig ingenieurs voldoende bouwkundig inzicht verwachten om een ​​goed beeld te krijgen van de staat van de woning. 

 

De inspecteur onderzoekt de elementen van het huis die met het blote oog zichtbaar zijn. De muren, het plafond en de scheidingswanden zijn niet open. Gebreken kunnen daardoor verborgen blijven en het uitvoeren van een bouwkundige keuring geeft geen 100% garantie.

 

Leave A Comment