wonen 5ey6rth4356367  

De verschillende materialen voor tuinmeubelen

Mooie tuinmeubelen, bijvoorbeeld van merken als Wendelbo, zijn ontzettend fijn om te hebben. In de zomer is er niets beter dan buiten zitten in de tuin. Het is daarom belangrijk goed te letten op het type tuinmeubelen dat je koopt. Stijl is natuurlijk ook van belang, maar een goede functionaliteit en kwaliteit zijn natuurlijk veel belangrijker. Er zijn een aantal zaken waar je simpelweg rekening mee moet houden bij het kiezen van jouw set, om van je aankoop een doorslaand succes te maken waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Hoeveel ruimte je precies hebt

Als eerste is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je precies in de tuin hebt om daadwerkelijk zo’n tuinset neer te zetten. Heb je ruimte voor een volledige set met tafel en stoelen, en een bank, of zul je moeten improviseren met de ruimte die je hebt? Daar zul je zeker rekening mee moeten houden. Je kunt tegenwoordig veel sets online vinden om direct een beeld te krijgen, bijvoorbeeld via https://www.solfelt.nl/

Aluminium, hout, of toch riet?

Tuinmeubelen zijn in allerlei verschillende soorten, maten en materialen te krijgen. Een van de opties is aluminium. Dat kan een aanrader zijn omdat het lichtgewicht is, vrij van roestvorming, makkelijk is om schoon te maken, en bovendien geen enkele behandeling met olie of een ander materiaal vereist. Makkelijker wordt het niet. Met kussens erop ook prima qua comfort. Aluminium meubels hebben als enige nadeel dat ze niet makkelijk binnen kunnen worden opgeborgen. Groot, lomp en niet opvouwbaar.


Een andere optie is houten tuinmeubelen. Erg stijlvol, eventueel te matchen met een houten terras in dezelfde kleur. Zo’n set matcht eigenlijk met iedere tuin. Veel houtsoorten vereisen wel behoorlijk wat onderhoud, maar dat is het waard. Op gebied van comfort en van stijl een echte aanrader. Kijk voor opties online.

Leave A Comment