Verduurzamen 5ey6rth4356367  

Vloerisolatie kosten, wat moet je erover weten?

Op het ogenblik dat je één of meerdere onderdelen van je woning wenst te gaan isoleren spreekt het voor zich dat je graag een duidelijk zicht zal willen hebben op de gemiddelde kostprijs die daaraan verbonden is. Neem nu bijvoorbeeld de vloerisolatie kosten. Het isoleren van de vloer van je woning heeft als gevolg dat je voorkomt dat warmte die aan de vloer wordt opgewekt, bijvoorbeeld door middel van vloerverwarming, direct voor een gedeelte ontsnapt naar buiten. Ben jij ook van plan om de vloer van je huis te gaan isoleren? Wil je daar nu graag meer over te weten komen? Dan is het zonder meer interessant om ook het restant van de informatie hieronder nog door te nemen. 

Hoe interessant is het isoleren van je vloer?

Voordat we ons gaan verdiepen in de vloerisolatie kosten waar je rekening mee dient te houden is het uiteraard ook interessant om even te kijken naar hoe interessant het isoleren van de vloer nu precies is. In het verleden werd er vaak gezegd dat het isoleren van de vloer helemaal niet interessant is. Dat was het gevolg van het feit dat de verwarming niet zozeer gerealiseerd werd aan de vloer zelf. Vandaag de dag is dat door de sterk toegenomen populariteit van vloerverwarming wel vaak het geval. Dit heeft ervoor gezorgd dat het voorzien van vloerisolatie steeds interessanter is geworden. 

Van welke isolatiematerialen kan er gebruik worden gemaakt?

De vloerisolatie kosten waar je rekening mee dient te houden worden voornamelijk bepaald door het type isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt. Wat dit betreft is het zo dat er een keuze kan worden gemaakt tussen tal van verschillende opties. De isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden voor het isoleren van de vloer zijn onder meer de onderstaande:

  • Vloerisolatieplaten;
  • Gespoten PUR schuim;
  • Isolatiechape;
  • Isolatiedekens;
  • Inblaasisolatie;
  • Isolatiekorrels of -schelpen;

Als je graag wil kunnen rekenen op de laagst mogelijke vloerisolatie kosten is het altijd een aanrader om te kiezen voor isolatieplaten. Dit gezegd hebbende gaat de voorkeur van veel mensen hier echter niet naar uit. Hou er verder ook rekening mee dat er een onderscheid dient te worden gemaakt tussen het isoleren van de vloer en het isoleren van de kruipruimte die zich daaronder bevindt.

Met welke vloerisolatie kosten moet je rekening houden?

Tot slot komen we bij de absolute hamvraag van deze pagina, namelijk hoeveel bedragen de vloerisolatie kosten? Vandaag de dag kan er worden gerekend op een gemiddelde kostprijs van tussen de 15 en 50 euro per vierkante meter. Voor deze kosten geldt dat de plaatsing is inbegrepen. Dat geldt overigens niet voor de eventuele BTW. De exacte kostprijs die betaald moet worden voor het isoleren van de vloer wordt bepaald door onder meer: 

  • Het type vloerisolatie waar gebruik van wordt gemaakt;
  • De werkwijze die wordt gehanteerd voor het isoleren van de vloer; 
  • De oppervlakte die moet worden geïsoleerd;
  • De dikte waar de isolatielaag over beschikt;

De vloer isolatie kosten die betaald dienen te worden zijn misschien even een bittere pil om te slikken, maar eenmaal je vloer is geïsoleerd kan je wel rekenen op tal van interessante voordelen. Dit niet alleen op vlak van wooncomfort, maar ook voor wat de kostprijs van de energiefactuur betreft. 

 

Leave A Comment