wonen 5ey6rth4356367  

De verschillende soorten raamfolie voor in huis

Raamfolie kan dienen voor veel verschillende functies. Zo is niet elke raamfolie hetzelfde maar zijn er veel verschillende soorten, afhankelijk van waar je het voor wilt gebruiken. Misschien is raamfolie wel de oplossing voor dat ene probleem waar je nog niet aan gedacht hebt. Daarom hebben we in deze blog een aantal verschillende soorten raamfolie op een rijtje gezet. 

1. Decoratieve raamfolie

Decoratieve raamfolie kan gebruikt worden om je interieur wat op te pimpen. Er zijn veel verschillende soorten, zodat er voor elk interieur wel eentje is die erbij past. Zo is er bijvoorbeeld glas in lood raamfolie, wat je ramen dezelfde look geeft als van een historisch pand, maar dan zonder de hoge kosten. Daarnaast is er gekleurde raamfolie, wat je ramen een leuk kleurtje kan geven. Dit is bijvoorbeeld heel leuk voor in een kinderkamer. Als laatste is er ook decoratieve raamfolie met leuke printjes waardoor je een speels effect aan je interieur kan geven. Kortom, er is keuze genoeg!

2. Zonwerende raamfolie

Zonwerende raamfolie heeft als functie het weren van de zon. Door de speciale UV-absorbers in de folie houdt het de warmte buiten, waardoor het ervoor zorgt dat het binnen koeler blijft dan wanneer je geen folie zou hebben. Vooral in de zomer is dit heel handig! Daarnaast heeft het ook als voordeel dat je hierdoor geen rolgordijnen op hoeft te hangen en je dus niet in de muur hoeft te boren. Binnen de zonwerende raamfolie categorie zijn er ook weer verschillende soorten. Zo is er statische folie, folie voor op kunstof ramen en folie voor zowel enkel als dubbel glas. Kijk bijvoorbeeld eens naar het brede assortiment aan zonwerende raamfolie van Raamfolie-winkel voor alle verschillende opties. 

3. Verduisterende raamfolie

Als laatste is er verduisterende raamfolie die het heel makkelijk maakt om je ramen te blinderen. Net zoals bij zonwerende raamfolie, heeft dit als voordeel dat je hierdoor geen gordijnen of rolluiken op hoeft te hangen. Door simpelweg de raamfolie op te plakkem is het mogelijk om een ruimte compleet te verduisteren. Dit is vooral handig voor ramen die misschien moeilijk bereikbaar zijn of voor ramen met een rare vorm. Daarnaast is het vaak ook een goedkoper alternatief en zorgt het voor privacy.

Leave A Comment