industriële slaapkamer
Uncategorized 5ey6rth4356367  

Industriële woonkamer

De industriële stijl is helemaal hip en happening. Zo zie je het veel terug in restaurants, kantoren of bijvoorbeeld koffietentjes, maar ook de industriële woonkamers kom je steeds vaker tegen. Het industriële interieur kenmerkt zich voornamelijk door een stoere look waarbij er een unieke combinatie is van materialen en kleuren die bij de stijl passen. Zo kenmerkt een industriële hanglamp zich vaak door donker staal gecombineerd met een wat donkere kleur hout. Een industriële bank kenmerkt zich vaak door een leer en vaak ook wat donkere kleuren. In dit artikel zullen we verder in gaan op de kenmerken van een industrieel interieur!

Kleuren

De kleuren die het meeste terugkomen in een industrieel interieur zijn de neutrale kleuren zwart, grijs en wit. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om verschillende grijs-, zwart- en wittinten in je woning te gebruiken. Er zijn immers in vooral de kleur grijs oneindig veel varianten. Ook komt de kleur bruin voor in een industrieel interieur, maar vaak doormiddel van hout. Vaak zijn de accessoires in dit interieur wat feller van kleur, zoals turquoise, geel of blauw. Hierdoor krijgt de woning toch wat kleur.

Materialen

Er zijn een aantal materialen die een industrieel interieur kenmerken, dit zijn voornamelijk robuuste, ruwe materialen. Materialen waarvan je de ‘echtheid’ nog kan zien, zoals bijvoorbeeld onbewerkt hout. Ook zie je vaak een bakstenen wand, dit geeft je woning echt een rauwe, stoere uitstraling. Je hoeft nu niet meteen zo’n wand te maken met echte bakstenen, je hebt namelijk nu ook steeds meer behang met een bakstenen look. Daarnaast kom je vaak leer tegen in een industrieel interieur. Leer heeft namelijk ook een stoere uitstraling, die goed samengaat met de stoere, robuuste uitstraling van de andere materialen in een industriële inrichting. Verder is metaal en staal ook erg kenmerkend voor een industriële look. Deze materialen geven je interieur een ruige en koele look. Je kunt de metaal bijvoorbeeld terug laten komen door middel van een industriële vloerlamp, door middel van de poten van je eettafel of doormiddel van een metalen krukje. Tot slot zijn beton en hout ook materialen die heel goed passen in een industrieel interieur. Je kan het zo gek maken als jij wil met beton, van een betonnen kaarshouder tot aan een betonnen vloer. Beton geeft je woning een ruwe, strakke uitstraling. Wat betreft het hout moet dit het liefst zo ruw en onbewerkt mogelijk zijn. Hout brengt wat meer warmte in het interieur naast als die koele donkere kleur.

Nu je weet wat kenmerkend is voor een industrieel interieur kan je helemaal aan de slag om je eigen woonkamer om te toveren tot een waar industrieel paleisje! Ik wens je veel succes.

Leave A Comment