wonen 5ey6rth4356367  

Hoe je productief kunt werken wanneer je kantoor ook je huis is

We hebben tegenwoordig de optie hebben om op afstand te werken en steeds meer medewerkers gaan dat waarderen. Het elimineert niet alleen typische afleidingen op kantoor maar het elimineert ook de noodzaak van een stressvol dagelijks woon-werkverkeer. Maar wat zijn precies de sleutels tot het succesvol creëren van een thuiskantoor?

Selecteer bewust de ruimte

Alleen omdat je bedrijf in je huis is, betekent niet dat het minder professioneel zou moeten zijn. Kies voor een rustige ruimte en ergonomische meubels, zoals een hoog laag bureau en een verstelbare bureaustoel. 

Stel een schema in

De belangrijkste manier om productief te blijven in een thuiskantoor is om echte werktijden aan te houden. Het is ook essentieel om de dag zo te structureren dat het voor jou werkt en dat kan voor ieder weer anders zijn. De een is onwijs productief vroeg in de ochtend, terwijl de ander weer onwijs productief is in de avond. Door thuis te werken, kan je uren instellen die perfect voor jou zijn in plaats van in een traditioneel werkschema te passen.”

Hou je aan het schema

Je bent misschien technisch gezien de hele tijd op kantoor, maar begin niet de klok rond te werken. Stel een gestructureerde werkdag vast vanaf het moment dat je je aankleed, je vergaderingen en pauzes tot aan het einde van de dag af. De grootste uitdaging is de juiste balans vinden. 

Blijf georganiseerd

Sta niet toe dat je werkplek een chaos wordt. Houd dingen gescheiden en georganiseerd. Zorg ervoor dat je de ruimte hebt om alle middelen die je nodig hebt binnen handbereik te hebben. Zichtbaarheid en toegankelijkheid zijn beide cruciaal voor een thuiskantoor.

Laat je inspireren

Bedenk een werkplek die optimaal is voor je eigen persoonlijke creatieve flow. Jij bent immers die er moet werken en productief ook. 

Bron: Thuiswerkwinkel

Leave A Comment