wonen 5ey6rth4356367  

Welke soorten lijsten zijn er allemaal?

Lijsten zijn er in overvloed! Wanneer je bij een lijstenmakerij binnenstapt zul je zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kunt kiezen voor het soort materiaal waar de lijst van is gemaakt, welk glas een lijst moet hebben en in welke kleur je de lijst wilt hebben. De lijst die je kiest is natuurlijk afhankelijk van wat je wilt inlijsten. In dit blog vertellen we welke soorten lijsten er allemaal zijn.

Schilderijlijsten

Een mooi schilderij heeft ook een mooie lijst nodig. Zodat het kunstwerk mooi blijft en beschermd wordt. Bij een lijstenmakerij kun je verschillende soorten lijsten kopen en je kunt ook vragen om je kunstwerk te laten inlijsten. Dan hoef je zelf niet de mouwen op te stropen om het kunstwerk deskundig in te lijsten. Bij schilderijlijsten heb je keuze uit verschillende soorten materialen, kleuren en afmetingen. Van grote houten lijsten met antireflecterend glas tot aan aluminium varianten met een dikke rand.

Lijsten voor posters

Mooie posters wil je natuurlijk ook inlijsten en aan de muur hangen. Of dat nu een poster van je favoriete acteur, film, artiest of voetbalclub is. Er zijn enorm veel lijsten voor posters verkrijgbaar en het is vooral belangrijk om voor een lijst te kiezen die niet alleen goed bij je interieur past, maar ook de poster goed tot zijn recht laat komen. Je kunt bijvoorbeeld het beste voor een egaal gekleurde lijst kiezen als je poster al ontzettend kleurrijk is. Dan springt de poster echt in het oog!

Fotolijsten

We maken ontzettend veel foto’s. Zeker nu we vrijwel allemaal met een smartphone op zak lopen die net zo mooie foto’s als een goede spiegelreflexcamera kan maken. Mooie foto’s en herinneringen wil je natuurlijk afdrukken en inlijsten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een geschikte fotolijst die naar je smaak is en die ook geschikt is voor je foto. Ga je voor het simpele fotolijstje of een fotowand? Of kies je juist voor een wat grotere lijst om mooie portretfoto’s in te lijsten?

3D lijsten

Bij het woord 3D lijsten denk je misschien aan lijsten die driedimensionaal zijn en dat klopt ook wel. Er zijn opties die bewerkt zijn en er fraai uitzien door de bewerking. Er zijn ook 3D lijsten die van de muur af komen. Dat geeft een uniek effect terwijl je bijvoorbeeld 3D objecten kunt inlijsten. Denk aan een mooi bouwpakket, een mooie bloempot met een speciale bloem of een ander verzamelobject dat je graag tentoon wilt stellen. Maar er zijn ook speciale lijsten om bijvoorbeeld objecten, zoals t-shirts en sport jerseys mee in te lijsten.

Spiegels

Naast posters, schilderijen, foto’s en 3D objecten worden er ook vaak spiegels ingelijst. Of beter gezegd, een spiegel wordt van een mooie lijst voorzien. Spiegels kun je overal in huis neerzetten of ophangen. In een badkamer of slaapkamer, omdat het functioneel is. Maar je kunt spiegels ook in een huiskamer ophangen of neerzetten om de kamer ruimtelijker te maken. Met een mooie lijsten kun je spiegels dan helemaal afstemmen op je interieur.

Leave A Comment