wonen 5ey6rth4356367  

Wat zijn hardhoutschroeven?

Voor hardhoutschroeven geldt dat ze in de praktijk veelvuldig gebruikt worden bij hardhout. Het kan hierbij dan gaan om douglas hout, maar ook om bijvoorbeeld vlonderplanken. Naar dit type schroeven wordt ook niet zelden verwezen als zijnde vlonderschroeven. Dit is het gevolg van het feit dat ze hier zeer vaak voor gebruikt worden. Ben je van plan om deze schroeven buiten je woning te gebruiken? In dat geval kan je een keuze maken tussen RVS of AR coatings. Vergeet bovendien ook zeker niet om de juiste bitjes bij te bestellen. Zou jij graag meer te weten willen komen over dit type schroef? Dan moet je absoluut de onderstaande informatie doornemen. 

Wanneer is er sprake van hardhout? 

Voor hardhoutschroeven geldt dat ze zoals de naam al aangeeft in het bijzonder worden gebruikt in hardhout. Het gaat hierbij om een houtsoort welke bekend staat omwille van niet alleen haar hardhout, maar ook omwille van haar extreme duurzaamheid. Voor de bekendste soorten hardhout geldt dat ze de volgende zijn:

  • Azobe; 
  • Bankirai;
  • Meranti hout; 

Op dit ogenblik kan er echter worden vastgesteld dat er zeker in Nederland ook heel wat projecten worden gerealiseerd met Douglas hout. Het gaat hierbij om een zeer robuuste houtsoort welke zich kenmerkt door een karakteristieke uitstraling. Voor hardhout geldt dat ze als gevolg van haar duurzame karakter zeer vaak buitenshuis wordt verwerkt. Omwille van deze reden is het van belang om hierbij ook gebruik te gaan maken van schroeven die voor gebruik buitenshuis geschikt zijn.

Bijna altijd gemaakt van RVS 

Voor hardhoutschroeven geldt dat ze doorgaans altijd zijn gemaakt van RVS. Bovendien is het mogelijk dat ze aangekocht kunnen worden in verschillende maten evenals kleuren. Dit gezegd hebbende geldt voor heel wat mensen dat ze zich afvragen hoe je een dergelijke schroef nu het best kan gebruiken. Omwille van het feit dat hardhoutschroeven beschikken over een zeer spitse punt is het zonder probleem mogelijk om deze in hout in te kunnen draaien. 

Dit gezegd hebbende is het wel zo dat het sterk wordt aangeraden om ervoor te kiezen om het gat voor te boren. Bovendien is het zo dat er vandaag de dag ook zeer vaak gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde AR coating. Voor dergelijke schroeven geldt dat ze bekend staan omwille van hun stevige sterkte en bovendien ook hun aantrekkelijke prijskaartje.

Koop jouw hardhoutschroeven extra voordelig!

De populariteit van hardhout heeft er in de praktijk uiteraard mee voor gezorgd dat ook de vraag naar hardhoutschroeven aanzienlijk is toegenomen. Dit gezegd hebbende is het zo dat mensen er uiteraard graag zeker van willen zijn dat ze bij het kopen van deze schroeven kunnen rekenen op een zo interessant mogelijk prijskaartje. Wanneer dat ook voor jou geldt is het altijd interessant om je even grondig te gaan verdiepen in de verschillende bespaartips die ervoor gelden. Dat zijn deze:

  • Tracht zoveel mogelijk hardhoutschroeven in één keer te kopen;
  • Koop de schroeven samen met eventuele andere zaken waar je behoeften aan hebt; 
  • Tracht gebruik te maken van een webwinkel die gratis verzending aanbiedt; 

Ga je de bovenstaande bespaartips in gedachten houden? Dan zal je in de praktijk steeds tot de vaststelling komen dat het drukken van de aankoopprijs van je hardhoutschroeven zeker mogelijk is!

Leave A Comment