wonen 5ey6rth4356367  

Vloerverwarming frezen voor lekkere warme voeten

Het is altijd fijn om het warm genoeg te hebben in huis. Dit is namelijk super comfortabel. Je kan dit bereiken met een gewone verwarming en goede isolatie, maar vloerverwarming zorgt toch voor iets extra’s. Zo heb je niet alleen lekkere warme voeten in de koude maanden, maar er zitten nog veel meer voordelen aan vloerverwarming. Het kan voor veel mensen zelfs een betere optie zijn dan een cv. In deze blog lees je meer over de voordelen van vloerverwarming en het aanleggen van vloerverwarming door vloerverwarming frezen.  Lees dus snel verder als je hier geïnteresseerd in bent!

Voordelen van vloerverwarming

Er zitten echt heel veel voordelen aan vloerverwarming. Als eerste is het heel erg energiezuinig. Door je vloerverwarming frezen zorg je voor een hele consistente warmte. De temperatuur blijft dus niet de hele tijd schommelen, waardoor het een efficiënte warmte afgeeft. Verder verwarmt het ook niet de lucht, wat de meeste radiatoren wel doen, maar juist de vloer. Door vloerverwarming frezen verwarm je dus de vloer, waardoor er over de gehele vloer warmte naar boven komt. Je hebt dus geen plekken waar het minder warm is. Bovendien is het te gebruiken met elke vloer. Of j nu vloerbedekking, tegels, laminaat, tapijt of hout hebt, je kan altijd vloerverwarming frezen. Daarnaast bespaart het ook ruimte in je huis. Je hoeft de indeling van je huis niet meer af te laten hangen van je radiatoren. 

Vloerverwarming aanleggen door vloerverwarming frezen

Als je gekozen hebt voor vloerverwarming, is het ook handig om te weten hoe dit wordt aangelegd. Dit wordt meestal in drie stappen gedaan. Als eerste wordt de huidige vloer eruit gehaald en de ondergrond geëgaliseerd als dat nodig is. Het is namelijk belangrijk dat de ondergrond helemaal egaal is voor vloerverwarming frezen. Daarna worden er gleuven in de vloer gefreesd. Voordat dit gebeurd, wordt er eerst uitgedacht waar de gleuven komen. Op deze manier kan de warmte over de hele vloer verspreid worden. Als deze gleuven gefreesd zijn, kunnen de buizen van de vloerverwarming gelegd worden. Daarna wordt de dekvloer afgewerkt. Dit is anders voor elke vloer. Bij sommige vloeren is het nodig om de gleuven eerst dicht te maken en bij andere niet.

De verschillende soorten vloerverwarming

Er zijn drie grote soorten vloerverwarming. Als eerste is er vloerverwarming die werkt op warm water. Deze soort vloerverwarming wordt vaak aangelegd in combinatie met een waterpomp. Je kan deze in twee soorten systemen onderverdelen: de natte en de droge vloerverwarming. Bij natte vloerverwarming frezen worden de buizen in nog nat cement geïnstalleerd. Droge vloerverwarming is beter voor als je minder ruimte hebt. Als tweede is er elektrische vloerverwarming. Het is belangrijk dat deze vloerverwarming voorzien is van aarding, anders kan dit voor veiligheidsproblemen zorgen. Als laatste is er een infrarood vloerverwarming. Deze vloerverwarming is een soort warmtestraling die je misschien wel kent van een sauna. Je kan deze soort vloerverwarming zelfs zelf leggen! Als je de vloerverwarming als hoofdverwarming wil gebruiken, is het wel nodig dat in ieder geval op 80% van het vloeroppervlak verwarmingsmatten liggen.

Leave A Comment