wonen 5ey6rth4356367  

Tips bij het aanleggen van een dakterras

Locatie en ondergrond

Als je een dakterras wilt aanleggen, is het allereerst belangrijk om de locatie goed te bekijken. Is het dak geschikt om belast te worden? Is er voldoende draagkracht en is de ondergrond stabiel? Het is verstandig om hier een expert naar te laten kijken. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken wat voor soort ondergrond je wilt aanleggen. Dakterrastegels zijn een populaire optie. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en maten. Bekijk hier een uitgebreid assortiment dakterrastegels en wellicht kan het je helpen bij het maken van een keuze.

Veiligheid

Veiligheid is ontzettend belangrijk bij het aanleggen van een dakterras. Zorg ervoor dat er een goede balustrade of afscheiding aanwezig is en dat deze stevig genoeg is. Ook is het verstandig om te zorgen voor antislipmateriaal op de vloer, zodat je niet uitglijdt als het regent.

Verlichting en beplanting

Een dakterras kan een heerlijke plek zijn om ‘s avonds te vertoeven. Zorg daarom voor goede verlichting, zodat je ook als het donker is veilig kunt genieten van je dakterras. Daarnaast kun je met beplanting sfeer creëren op je dakterras. Let er wel op dat niet alle planten geschikt zijn voor een dakterras. Kies voor planten die goed tegen wind en zon kunnen.

Accessoires

Tot slot kun je met accessoires je dakterras helemaal afmaken. Denk aan een comfortabele loungebank, leuke kussens, een parasol of een buitenkeuken. Houd er wel rekening mee dat je op een dakterras vaak te maken hebt met wind en dat je accessoires daarom stevig moeten staan.

Leave A Comment